Bilgilendirme:
- Çalışmalarınızı; 1.Dersten başlayarak sırası ile acele etmeden, sabırla tekrarlayarak üzerinden geçtiğinizde inanıyorum ki ulaşmak istediğiniz hedefin çok üstünde bir performans sağlayabileceksiniz.
Öğrenecekleriniz;
- Notaların Porte Üzerindeki Yerlerini ve Notaların Değerlerini
- Temel Müzik Terimlerini
- Aksan İşaretleri ve Dönüş İşaretleri
- Alterasyon İşaretleri (Bemol-diyez-Bekar)
- Müzikte Zaman Kavramı (Usuller)
- Gamlar, Aralıklar, Majör ve Minör Akor Kuruluşları ve Teorileri
- Nota üzerindeki yazılı veya yazılmamış bütün icra tekniklerini çözebilme kabiliyetini kazanacaksınız.
- Koro ve solo çalışmalarında performansınızı artırabilirsiniz.
- Bütün notasyon kalıpları öğretildiği için dinleyip kulaktan kolayca türkülerin icralarını çalabileceksiniz.
- Tam anlamıyla bütün teknikler eksiksiz yapıldığında; ritim, duyum (kulak) ve icra yeteneklerinizi üst aşamaya çıkarmış olacaksınız.
Merhaba Arkadaşlar
Bu Eğitimin Esas Amacı ve Eğitim Müfredatımız;
- (Ömür boyu erişim sağlanabildiğinden) zaman ve mekan kısıtlaması olmadan eserleri istediğiniz kadar tekrar yapıp pekiştirebilirsiniz. Örneğin iş dönüşü türkülerin solfejlerini kulaklıkla dinleyip pekiştirdikten sonra, mekan olarak müsait olduğunuzda Bağlama ile icralarına çalışabilirsiniz.
- İlk 10 dersimizde; Solfej Eğitimine (Porte Üzerinde Nota Öğrenim Dersleri) giriş yapıyoruz. Notaların porte üzerindeki yazımlarını, okunuşlarını, Temel Müzik Terimlerini, Usulleri ve Majör – Minör Gamların oluşum mantıklarını öğreniyoruz.
- Sonraki 5 dersimizde; Bağlamanın Tutuşu, Bağlama Üzerinde Notaların Yerleri, Parmaklar, Teller, Çift Sesler Nasıl Çalınır, Bağlama Nasıl Akortlanır, Portedeki nota yazımına (Tartımlara) göre Tezenemizi Hangi Yönde Atmalıyız gibi başlangıçta mutlaka bilinmesi gereken bütün konuları en ince ayrıntısıyla teferruatlı öğreniyoruz.
- Bağlamadaki icramızı en üst aşamalara getirecek Ritmik Hareketler dediğimiz Süsleme – Çarpma – Parmak Vurma – Parmak Çekme ve Tril konularının uygulanışını öğreneceğiz.
- Sonraki bölümümüzde ise Parmak ve Tezene Geliştirme, Bağlama üzerindeki bütün nota yerlerine hakim olabileceğimiz Pozisyon Egzersizlerine başlıyoruz. Sizlerin Bağlama icrasını çok fazlasıyla geliştirecek 30 tane egzersiz işleyeceğiz. Egzersizlerden sonra Bağlamadaki en zor diyebileceğimiz eserlerin icraları bile artık çok kolay gelecek.
- Bir sonraki bölümümüzde; Batı Müziğinde kullandığımız Akorların, Bağlama üzerinde basılışlarını, hangi mantıkla akorların oluşturulduğunu, Arpej ve Ritimle İcralarını, makamsal olarak türküler üzerinde örneklemeler yapıp, bütün detaylarıyla öğreniyoruz.
- Bu aşamaya kadar eksiksiz yapan bir kursiyer %70 bağlamayı çalabiliyor oluyor. Yani Orta Seviye dediğimiz aşamaya gelmiş, İleri Seviyeye adım atmış bulunuyorsunuz.
- En son bölümümüzde; artık hasat zamanı geldi. Ektiklerimizi biçmeye başlıyoruz. Eserlerin solfejlerini, yavaş bir metronomla okuyoruz. Eserin çalımı icra edilirken, hem de şan okuma (Çalarken Söyleyebilme) konusunu 28 dersimizde de detaylı işliyoruz.
- Orta ve İleri Seviye kursiyerlerimiz için; Süsleme – Çarpma – Parmak Vurma – Parmak Çekme (Ritmik Hareketler) Tekniklerine bütün derslerimizde, en ince ayrıntıya değinerek sayısız örnekler yapıyoruz.
- İleri Seviye kursiyerlerimiz için; Akorlar – Arpejler ve İleri Seviye Parmak – Tezene konularını bütün detaylarıyla işliyoruz.
- Eğitim setimizde; Türkülerimizin, Batı Müziğindeki Akor ve Arpej Teknikleriyle İcralarına detaylı değindiğim için, Batı Müziği Teorileriyle ilgili bir çok konuya da vakıf olacaksınız.
- Başlangıç Seviyesindeki; (hobi amaçlı veya meslek edinmek isteyen) Bağlamaya gönül vermiş tüm dostların seviyelerini, en ileri aşamaya kadar arttırmak, notasyon üzerinde bütün detayları ve ritmik hareket tekniklerini akademik düzeyde üst seviyeye taşımak amaçlı hazırladığım, Kısa Sap Bağlama Eğitim Seti sizlerin müzik yolculuğunuzda her anlamda yolunuzu açacaktır. Dersler acele edilmeden sabırla tekrar tekrar üzerinden geçildiğinde inanıyorum ki ulaşmak istediğiniz hedefin çok üstünde bir performans sağlayabileceksiniz.
- Tek arzum, her bireyin Bağlamayla tanışması ve bu güzelliğe herkesin ulaşmasıdır. Bu güzel yolculukta adımlarımızı birlikte, sağlam atıp Bağlama İcranızı en güzel aşamalara getireceğimizden şüphem yok.
- Sizlerde Bağlama Eğitmeni olduğunuzda bu kaynaklar size çok yardımcı olacaktır.
Sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Kısa Sap Bağlama Egzersizleri İçin Tıklayınız
Semah ve Deyiş Solfej Dersleri İçin Tıklayınız
Orta Seviye Dersler İçin Tıklayınız
İleri Seviye Dersler İçin Tıklayınız
Ahmet Kaya Dersleri İçin Tıklayınız
***
***